3 Beste Laptops met DVD-Speler

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 27 jun 2024
CD's zijn redelijk ouderwets, maar toch zijn er nog een aantal laptops met DVD-speler. 3 Beste Laptops met DVD-Speler

Laptops zijn in de laatste jaren steeds kleiner en lichter geworden, wat heeft geleid tot dat het overgrote deel van laptops tegenwoordig geen CD speler meer bevatten. Dit komt vooral omdat tegenwoordig bijna alles qua media, zoals games, films, muziek, en meer, digitaal wordt gebruikt.

Aangezien er niet veel laptops meer zijn met een DVD speler, kan dat erg nadelig zijn voor gebruikers die nog een grote collectie aan CD’s of DVD’s hebben liggen. Als u bijvoorbeeld veel oude muziek op CD’s hebt staan, bent u hier in het nadeel.

Ook al zijn het er niet veel, er zijn gelukkig nog een aantal laptops op de markt met een CD speler. U kunt dus gerust zijn dat u uw CD’s en DVD’s af kunt spelen met de onderstaande laptops die wij hebben gevonden. Let er wel op dat de specs niet uitstekend zijn, dus als u wat meer budget hebt, kunt u beter kijken in onze lijst met beste laptops (let op: niet al deze laptops zullen een DVD speler hebben).

Vergelijk de 3 best geteste laptops met DVD-speler

# Laptop OS Display Processor RAM Opslag
1
Acer Aspire 3 A317-52-78NF
Acer Aspire 3 A317-52-78NF Beste 17 inch laptop met DVD-speler
windows 17,3 inch Intel Core i7 8 GB 512 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (32)
2
HP 470 G7
HP 470 G7 Beste koop laptop met CD-speler
windows 17,3 inch Intel Core i5 8 GB 256 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (32)
3
HP 15-DA3000NY
HP 15-DA3000NY Beste laptop met DVD-speler
windows 15,6 inch Intel Core i3 8 GB 1.5 TB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (32)

Beste laptops met DVD-speler van 2024

1. Acer Aspire 3 A317-52-78NF

Beste 17 inch laptop met DVD-speler

Processor: Intel Core i7 Videokaart: Intel UHD Graphics RAM: 8 GB Opslagruimte: 512 GB Schermgrootte: 17,3 inch Formaat: 2,5 x 42,0 x 28,9 cm Gewicht: 2,7 kg

De Acer Aspire 3 is al eerder in onze onderzoeken naar voren gekomen als één van de beste 17 inch laptops, en nu heeft u de mazzel dat de A317-52-78NF variant ook nog eens een DVD-speler bevat.

Naast dat hij een CD-speler heeft, moet hij natuurlijk ook wel wat kunnen. Hij bevat verschillende componenten zoals zijn goede videokaart en Intel Core i7-processor waardoor u er ook programma's zoals Photoshop mee kunt draaien.

Door middel van zijn ingebouwde harde schijf (SSD) biedt hij de mogelijkheid om ook razendsnel op te starten. Zo staat hij al aan binnen enkele seconden.

Redenen om te kopen:

 • Ingebouwde CD-speler.
 • Helder beeldscherm met IPS-paneel.
 • Krachtige specs.
 • Anti-reflecterende display.
 • 17 inch formaat.

Redenen om niet te kopen:

 • Zware laptop
 • Maar 8 GB RAM
 • Groot formaat

De Acer Aspire 3 A317-52-78NF is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij bol
bekijk bij amazon

2. HP 470 G7

Beste koop laptop met CD-speler

Processor: Intel Core i5 Videokaart: Intel UHD Graphics RAM: 8 GB Opslagruimte: 256 GB Schermgrootte: 17,3 inch Formaat: 2,5 x 41,5 x 27,2 cm Gewicht: 2,36 kg

De HP 470 G7 is een wat nieuwere laptop waar HP toch voor heeft besloten om hem uit te rusten met een DVD-speler. Het is natuurlijk zonde als miljoenen mensen hun CD's en DVD's niet makkelijk meer kunnen kijken, waardoor het van HP wel een slimme zet is geweest.

Mocht u vaak in het donker werken, dan zal zijn verlichte toetsenbord een uitkomst voor u zijn. Tot slot bevat hij Windows 10 Pro, waardoor uw bestanden nog een extra laag van beveiliging hebben door middel van BitLocker.

dvd speler van de hp g7

Een klein nadeel is zijn behuizing die wij liever wat steviger hadden gezien. Hij is namelijk gemaakt van kunststof, wat wij erg zonde vinden. Als hij wat steviger was hadden wij deze laptop met DVD-speler zeker 5 sterren gegeven.

Redenen om te kopen:

 • Windows 10 Pro.
 • Toetsenbordverlichting.
 • Kwalitatieve display.
 • Veel opslagruimte.

Redenen om niet te kopen:

 • Zwaar (2.4 kg)

De HP 470 G7 is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij bol
bekijk bij amazon

3. HP 15-DA3000NY

Beste laptop met DVD-speler

Processor: Intel Core i3 Videokaart: Intel UHD Graphics RAM: 8 GB Opslagruimte: 1.5 TB Schermgrootte: 15,6 inch Formaat: 2,3 x 37,6 x 24,6 cm Gewicht: 1,85 kg

De HP 15-DA3000NY is een laptop die een DVD-speler bevat en zijn specs zijn krachtig genoeg om er films en series op te kunnen kijken. Deze combinatie maakt het geweldig om de CD's en DVD's die u nog hebt af te stoffen om deze te kijken.

Als we kijken naar de opslagruimte, zien wij dat daar zeker niets mis mee is. Hij bevat in totaal 1512 GB aan opslagruimte, wat onderverdeeld is in:

 • 512 GB SSD
 • 1 TB HDD

Verder is hij geschikt voor dagelijkse taken zoals het maken van verslagen, of gewoon surfen op internet. Al met al een geweldige middenklasse laptop.

Redenen om te kopen:

 • Ingebouwde DVD-speler.
 • Enorm veel opslagruimte.
 • Geschikt voor het kijken van series.
 • Geweldige beeldkwaliteit (Full-HD).

Redenen om niet te kopen:

 • Zwakke processor
 • Matige videokaart

De HP 15-DA3000NY is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij amazon
bekijk bij coolblue

Stel niet te veel eisen aan uw laptop met DVD speler

Aangezien er niet heel veel laptop modellen meer zijn met een DVD speler, is het lastig om strenge eisen te stellen aan wat hij verder kan. Er zijn nog maar een paar modellen in omloop met een CD speler, en, hoe lullig het ook klinkt, u zult het er mee moeten doen.

Veelgestelde vragen over een laptop met DVD-speler

Bekijk hieronder nog een aantal vragen over laptops met een DVD-speler.

Zijn er ook nieuwere laptops met een DVD-speler?

Laptops met een ingebouwde CD-speler worden tegenwoordig bijna niet meer gemaakt, omdat de gemiddelde consument meer heeft aan een kleiner en lichter model. Hierdoor maken fabrikanten laptops die steeds dunner worden, waardoor de mogelijkheid van het afspelen van DVD's met de jaren steeds minder wordt.

Zit er verschil tussen bepaalde DVD-spelers in laptops?

Nee, in principe kunt u alle indelingen die worden ondersteund door een DVD-speler afspelen in uw laptop

Conclusie

In deze test zijn er 5 producten bekeken waarvan er 3 als beste laptop met DVD-speler uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de Acer Aspire 3 A317-52-78NF. Deze 17,3 inch laptop bevat een Intel Core i7 processor, Intel UHD Graphics videokaart, 8 GB aan intern werkgeheugen en 512 GB opslagruimte.

Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptopedia.

remco bravenboer - laptopedia