4 Beste Samsung laptops van 2024

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 27 jun 2024
Op zoek naar de beste laptop van Samsung? Wij onderzochten al hun Windows notebooks en Chromebooks. 4 Beste Samsung laptops van 2024 Lastroll / Shutterstock.com

Samsung blijft altijd één van de leiders als het gaat om technologie. Dit geweldige merk produceert al langere tijd smartphones van de hoogste kwaliteit, en heeft nu ook vele laptops op de markt gebracht. Als u op zoek bent naar een nieuwe laptop, dan moet u een laptop van Samsung zeker in overweging nemen.

Samsung heeft veel Windows laptops in hun assortiment voor allerlei verschillende gebruikers. Zo is er bijvoorbeeld de snelle Samsung Galaxy Book welke vaak wordt gekozen door zakelijke gebruikers. Naast Windows laptops zijn er ook Samsung Chromebooks te vinden in deze lijst met beste Samsung laptops.

Vergelijk de 4 best geteste samsung laptops

# Laptop OS Display Processor RAM Opslag
1
Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15
Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 Beste Samsung notebook van 2024
windows 15,6 inch Intel Core i7 16 GB 512 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (22)
2
Samsung Galaxy Chromebook Go 14
Samsung Galaxy Chromebook Go 14 Beste Samsung Chromebook van dit moment
chromebook 14 inch Intel Celeron 4 GB 64 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (32)
3
Samsung Galaxy Book2 15
Samsung Galaxy Book2 15 Beste koop Samsung laptop
windows 15,6 inch Intel Core i7 16 GB 512 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (2)
4
Samsung Galaxy Book2 360 13
Samsung Galaxy Book2 360 13 Beste 13 inch Samsung laptop
windows 13,3 inch Intel Core i5 8 GB 256 GB Bekijk prijsbekijk prijs
Verkrijgbaar bij (32)

Beste samsung laptop van 2024

1. Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15

Beste Samsung notebook van 2024

Processor: Intel Core i7 Videokaart: Intel Iris Xe Graphics RAM: 16 GB Opslagruimte: 512 GB Schermgrootte: 15,6 inch Formaat: 1,2 x 35,5 x 22,8 cm Gewicht: 1,41 kg

Mocht u op zoek zijn naar de allerbeste Samsung laptop, dan is de Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 dé laptop die u moet hebben.

Deze prachtige 15 inch laptop is krachtig genoeg om allerlei programma's te draaien. Hij is voorzien van een krachtige Intel Core i7 processor en 16 GB RAM. Deze combinatie aan specs maakt hem geschikt voor vele soorten software zoals programmeeromgevingen, fotobewerkingsprogramma's, etc.

Hij lijkt op het eerste gezicht heel krachtig, maar als gaming laptop is hij niet te gebruiken. Zijn shared Intel Iris Xe Graphics videokaart kan deze grafische intensiteit namelijk niet aan. Hierdoor is deze Samsung laptop ook niet geschikt voor videobewerking.

Mocht u van plan zijn om veel grote documenten of afbeeldingen op te slaan, dan zit u met zijn 512 GB SSD-opslag wel goed. Daarnaast is hij ook in het bezit van een Intel Evo label, wat betekent dat de laptop snel en energiezuinig is.

Over de batterijduur zijn wij ook erg te spreken. Uit onafhankelijke tests blijkt hij bij licht gebruikt makkelijk ruim 15 uur aantikt. Dat is beter dan bijna iedere laptop die we ooit onder de loep hebben genomen.

Redenen om te kopen:

 • Touchscreen
 • 360 graden omklapbaar
 • Enerziezuinig Intel Evo label
 • 12e generatie i7 processor

Redenen om niet te kopen:

 • Geen USB-A poorten
 • Niet krachtig genoeg voor 3D projecten

De Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15 is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij media markt

2. Samsung Galaxy Chromebook Go 14

Beste Samsung Chromebook van dit moment

Processor: Intel Celeron Videokaart: Intel UHD Graphics RAM: 4 GB Opslagruimte: 64 GB Schermgrootte: 14 inch Formaat: 1,6 x 32,7 x 22,5 cm Gewicht: 1,45 kg

Naast Windows laptops zijn er ook geweldige Chromebooks te vinden in het assortiment van Samsung, waaronder de Samsung Galaxy Chromebook Go 14.

Deze lichtgewicht laptop heeft een schermgrootte van 14 inch wat hem ideaal maakt voor onderweg. Hij past makkelijk in de gemiddelde tas, en kan snel even worden opengeklapt om onderweg wat notities mee te maken.

Hij is voorzien van 64 GB opslagruimte wat royaal is voor een Chromebook. Over het algemeen werkt u op een Chromebook in de cloud, waardoor u de meeste documenten niet eens op de laptop zelf op hoeft te slaan. 4 GB RAM en zijn Intel Celeron processor maken het daarnaast een prima Chromebook voor het uitvoeren van basistaken. Denk hierbij aan:

 • Bekijken en versturen van e-mails.
 • Scrollen op social media.
 • Bewerken van documenten.

Een leuke toevoeging is nog zijn anti-reflecterende scherm. Hierdoor heeft u minder last van lichtinval, reflectie en vette vingerafdrukken.

Redenen om te kopen:

 • Geweldige batterijduur
 • Licht in gewicht
 • Anti-reflecterende display
 • Veel opslag voor een Chromebook

Redenen om niet te kopen:

 • Maar 4 gigabyte werkgeheugen

De Samsung Galaxy Chromebook Go 14 is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij bol
bekijk bij media markt

3. Samsung Galaxy Book2 15

Beste koop Samsung laptop

Processor: Intel Core i7 Videokaart: Intel Iris Xe Graphics RAM: 16 GB Opslagruimte: 512 GB Schermgrootte: 15,6 inch Formaat: 1,5 x 35,6 x 22,9 cm Gewicht: 1,57 kg

De Samsung Galaxy Book2 15 is een 15 inch laptop die kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Zo is hij geschikt voor zakelijke gebruikers die onderweg even snel wat notities willen maken, maar ook voor de gebruiker die wat zwaardere programma's moeten draaien zoals een fotobewerkingsprogramma.

Hij beschikt over een 12e generatie Intel Core i7 processor met een turbosnelheid tot maar liefst 4,7 GHz - rekenkracht heeft u met deze Samsung laptop dus zéker genoeg. In combinatie met 16 GB RAM vliegt u door al uw handelingen heen.

Net als de andere Samsung laptops uit dit onderzoek heeft ook deze een matige shared videokaart. Hierdoor is ook de Galaxy Book2 15 niet geschikt voor het spelen van games of bewerken van video's.

Tip: check ook de beste laptops voor videobewerking.

Qua opslagruimte zit het met deze laptop dan wel weer goed. Hij bevat 512 GB opslagruimte wat meer dan genoeg is om vele programma's en duizenden documenten of afbeeldingen op te kunnen slaan.

Wat nog een groot voordeel aan deze laptop is, is zijn aluminium behuizing. Hij kan dus tegen een stootje, wat zeker van belang is als u uw laptop vaak onderweg meeneemt.

Redenen om te kopen:

 • Snelle Intel Core i7 processor
 • Heldere Dolby Atmos speakers
 • Stevige behuizing

Redenen om niet te kopen:

 • Niet geschikt voor gaming
 • Geen toetsenbordverlichting

Beschikbaarheid van de Samsung Galaxy Book2 15:

Samsung Galaxy Book2 - 15.6 Inch Intel Core I7 8 Gb 256
€819,00 Op voorraad

4. Samsung Galaxy Book2 360 13

Beste 13 inch Samsung laptop

Processor: Intel Core i5 Videokaart: Intel Iris Xe Graphics RAM: 8 GB Opslagruimte: 256 GB Schermgrootte: 13,3 inch Formaat: 1,3 x 30,4 x 20,2 cm Gewicht: 1,16 kg

De Samsung Galaxy Book2 360 13 is naast zijn 15 inch broertje ook te vinden tussen deze lijst met beste Samsung laptops. Naast dat hij iets kleiner is, zijn er nog wat andere kleine verschillen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een i5 processor. Over het algemeen is deze Samsung laptop meer dan geschikt voor de meeste soort gebruikers. Een aantal handelingen die op deze laptop uit kunnen worden gevoerd zijn:

Redenen om te kopen:

 • 360 graden omklapbaar
 • Aan te sturen via touchscreen
 • Energiezuinig AMOLED scherm

Redenen om niet te kopen:

 • Niet geschikt voor videobewerking
 • 13 inch display is best klein

De Samsung Galaxy Book2 360 13 is te koop bij:

bekijk bij bol
bekijk bij media markt
bekijk bij bol

Hier moet u op letten tijdens het kiezen van een Samsung laptop

Er zijn niet gigantisch veel Samsung laptops op de markt, maar toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten tijdens het aanschaffen. Wij zetten een aantal belangrijke kenmerken op een rij die u moet bekijken voordat u een nieuwe Samsung laptop koopt.

Besturingssysteem

Bij Samsung laptops is belangrijk om te letten op het besturingssysteem. De meeste Samsung laptops draaien op Windows, maar er zijn ook een aantal Chromebooks te vinden. Deze twee soorten laptops lijken enorm op elkaar, waardoor het vaak voorkomt dat een gebruiker de verkeerde laptop kiest.

Een Chromebook van Samsung is ideaal wanneer u een simpele laptop zoekt voor basistaken. Denk hierbij aan het bewerken van documenten, versturen van mails of surfen op internet. U werkt op een Chromebook daarnaast veel in de cloud, waardoor veel opslagruimte niet nodig is.

Bekijk alle interne specificaties

Om de prestaties van een laptop te bepalen, zijn er een aantal belangrijke specs om naar te kijken.

Processor

De processor is het brein van uw laptop en bepaalt voor het grootste deel de rekenkracht, en dus ook hoe zwaar de programma’s zijn die hij aan kan. In Samsung laptops zijn over het algemeen een Intel Core i5 of i7 processor te vinden. Deze zijn over het algemeen allemaal geschikt voor multitasken, programma’s zoals Photoshop en bij een i7 werken ook videobewerkingsprogramma’s vloeiender.

De Chromebooks die Samsung in hun assortiment hebben draaien bijna allemaal op een Intel Celeron. Dit is niet de snelste processor, maar aangezien een Chromebook geen zware programma’s ondersteunt is dit meer dan prima.

RAM

Naast de processor is de hoeveelheid RAM van een Samsung laptop ook belangrijk voor de snelheid. RAM (Random Access Memory) staat voor het werkgeheugen, waarbij geldt dat hoe meer RAM uw laptop heeft, hoe sneller hij is en hoe meer taken hij ook tegelijkertijd kan draaien.

Bij de Windows laptops van Samsung heeft u de keuze uit 8 GB of 16 GB RAM. Over het algemeen is 8 GB meer dan genoeg voor de meeste gebruikers, maar mocht u echt zware software willen draaien of willen gamen op uw laptop, kies dan voor de 16 GB varianten. Er zijn zelfs modellen van de Samsung Galaxy Book2 te vinden met 16 GB RAM voor onder de €1000.

Videokaart

Iets waar Samsung laptops op het moment van schrijven nog niet in uitblinken zijn hun videokaarten. Bijna alle Samsung notebooks hebben een shared videokaart, waarmee programma’s die grafisch veel vragen van uw laptop niet optimaal gedraaid kunnen worden. Denk hierbij aan videobewerkingsprogramma’s of gaming.

Opslagruimte

Zeker nu programma’s groter zijn dan ooit tevoren is veel opslagruimte een vereiste die een goede Samsung laptop moet bevatten. Windows laptops van Samsung bevatten allemaal minimaal 256 GB opslagruimte wat genoeg is voor het opslaan van duizenden foto’s of veel softwareprogramma’s. Kies voor een Samsung laptop met 512 GB opslagruimte als u veel met grote bestanden werkt, zodat u zeker weet dat u nooit tekort komt.

Bij de Chromebooks van Samsung is veel opslagruimte geen vereiste. Deze bevatten vaak maar 64 GB of 128 GB opslagruimte, wat genoeg is aangezien Chromebooks geen grote programma’s hebben en u voornamelijk in de Cloud werkt.

Wilt u een touchscreen?

Er zijn een aantal Samsung laptops die u kunt omklappen tot een tablet, om hem vervolgens aan te sturen via zijn touchscreen. Dit is een uitkomst als u graag na een lange dag even liggend een serie wilt kijken op uw laptop. Wanneer u kiest voor een laptop met touchscreen, dan is een gewone tablet eigenlijk niet meer nodig waardoor u een hoop geld kunt besparen.

Veelgestelde vragen over een samsung laptop

Heeft u interesse in een Samsung laptop maar bent u er nog steeds niet uit welke u wilt kopen? Bekijk de onderstaande veelgestelde vragen om nog wat meer informatie op te doen voorafgaand aan uw aankoop.

Wat voor soort laptops heeft Samsung in hun assortiment?

In het assortiment van Samsung zijn veel snelle Windows laptops te vinden met i5 of i7 processor. Deze gaan gepaard met 8 GB of 16 GB RAM en veel opslagruimte. Ook voor een Chromebook uit de middenklasse kunnen gebruikers terecht bij Samsung.

Hoe lang gaat de batterij van een Samsung laptop mee?

Over het algemeen bevatten Samsung laptops een goede batterij. Dit betekent dat bijna alle Samsung laptops makkelijk minimaal 8 uur mee gaan op een volle lading. Vooral voor studenten of gebruikers die onderweg veel werken is dit een uitkomst.

Kan een Samsung laptop worden gebruikt om op te gamen?

Samsung laptops zijn op dit moment nog niet geschikt voor het spelen van games. Ze hebben allemaal een shared videokaart, waardoor ze grafisch intensieve programma's zoals games niet vloeiend kunnen draaien. Het 'kan' natuurlijk wel, maar verwacht geen kwalitatieve beeldprestaties.

Hoe kiezen jullie de beste samsung laptop?

Voor het bepalen van de best geteste samsung laptop bekijken wij meer dan 10 verschillende factoren. Zo kijken wij bijvoorbeeld of iedere laptop de juiste videokaart of processor heeft voor wat er op gedaan moet worden, maar ook of hij een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding bevat. Al deze kleine beoordelingen wegen wij tegen elkaar af om zo de beste te vinden.

Conclusie

In deze test zijn er 11 producten bekeken waarvan er 4 als beste samsung laptop uit het onderzoek zijn gekomen, met op nummer 1 de Samsung Galaxy Book2 Pro 360 15. Deze 15,6 inch laptop bevat een Intel Core i7 processor, Intel Iris Xe Graphics videokaart, 16 GB aan intern werkgeheugen en 512 GB opslagruimte.

Over de auteur

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptopedia.

remco bravenboer - laptopedia