Nieuw laptopconcept: kantelbaar scherm en displayvoet met onderdelen

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 28 apr 2023

Compal Veneno heeft onlangs een revolutionair gaming laptop concept onthuld, dat een kantelbaar scherm en een displayvoet met onderdelen bevat. Hoewel er momenteel geen productieplannen zijn voor dit innovatieve ontwerp, heeft het al een IF Design Award 2023 gewonnen vanwege zijn opvallende design en verbeterde functionaliteit.

Het ontwerp van de laptop maakt het eenvoudiger om bepaalde onderdelen te vervangen en vermindert ook de warmteontwikkeling binnenin het apparaat dankzij de ventilatiegaten in de displayvoet. Bovendien bevindt het scherm van de laptop zich iets hoger dan bij traditionele laptops, wat zorgt voor een ergonomischere werkhouding.

En omdat de onderdelen aan de achterkant van het scherm zijn geplaatst, blijft het toetsenbord altijd koel aanvoelen tijdens gebruik. Met deze unieke eigenschappen heeft Compal Veneno een nieuwe standaard gezet voor de gaming laptop industrie.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.