Microsoft Stopt Ondersteuning van Android Office-apps op Chromebooks

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Microsoft stopt de ondersteuning van Android apps voor Office en Outlook op Chrome OS vanaf 18 september. Het plan is om Chromebook gebruikers gebruik te laten maken van de web-based versie van hun software.

Helaas zal dit een aantal nadelen hebben, waaronder dat u niet meer de mogelijkheid hebt om offline te werken zoals dat via de Android apps zelf wel kon.

Naast dit nadeel, bevatten de web-based versies van alle Office producten gelukkig wel alle features die u in de Android apps ook zou vinden.

ondersteuning android office apps chromebook

Microsoft heeft onlangs hun pagina aangepast waarop zij uitleggen hoe Microsoft Office gebruikt kan worden op een Chromebook. Hier staat nu ook de volgende mededeling: "De Android-versies van Office, Outlook, OneNote en OneDrive worden momenteel niet ondersteund op een Chromebook."


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.