Allereerste 17 inch Chromebook is een feit

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023

Acer heeft gisteren tijdens hun virtuele next@Acer evenement geweldig nieuws aangekondigd, en dat is dat de allereerste 17 inch Chromebook onderweg is. Hun nieuwe model, genaamd Acer Chromebook 317, zal in juni op de markt verschijnen in de Benelux met een adviesprijs vanaf 399 euro.

De 17 inch display bevat een full HD resolutie (1920x1080) en zal beschikbaar zijn in verschillende versies met of zonder touchscreen. Hij bevat voldoende aansluitingen voor uw randapparatuur, waaronder twee USB-A poorten, een USB-C poort en een lezer voor uw Micro-SD kaart.

zijkant van acer chromebook 317

Zijn resolutie kan wel een klein nadeel zijn als u gewend bent om op een full HD resolutie te werken met een kleinere display. Dezelfde resolutie op een grotere display zal er voor zorgen dat alles er groter uit ziet, maar niet per se fijner.

Net als de 314 zal de 317 waarschijnlijk een erg fijne laptop zijn om uw dagelijkse taken op uit te voeren. Helaas is het compacte van een Chromebook ver te zoeken bij de Acer Chromebook 317, waardoor het niet echt een laptop meer is voor als u vaak onderweg bent.

Zal hij het volgende jaar verschijnen tussen de beste Chromebooks? Laat weten wat u van deze laptop vindt in de reacties.


Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.