x
Filter
Gekozen filters Alle filters wissen
Prijs
Besturingssysteem
Merken
Aanbevolen voor
Schermgrootte
Opslagruimte
Batterijduur
Beeldscherpte
Schermreflectie
Gewicht
Helderheid
Touchscreen
Verversingssnelheid
Aantal USB poorten
Beeldkwaliteit webcam
Aansluitingen
Paneeltype
Kleur
Materiaal
Verlicht toetsenbord
Extra opties
Bekijk 38 laptops

Laptops met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM

38 laptops
Wilt u een nieuwe laptop voor middelzware taken, dan is de combinatie van een Intel Core i5 processor en 8 GB RAM een goede keuze. Er zijn veel merken die laptops met deze combinatie van specs aanbieden, waaronder HP, Lenovo en ASUS. Bekijk hieronder welke i5 8 GB RAM laptops te vandaag te koop zijn.
filter Laptops met Intel Core i5 processor en 8 GB RAMFilter
Meer Laptops met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM

Is 8 GB RAM genoeg voor een laptop?

Het hangt af van wat u van plan bent om te doen met de laptop. Als u de laptop alleen gaat gebruiken voor basisdoeleinden, zoals internetten, e-mailen en af en toe wat tekstverwerken, is 8 GB RAM waarschijnlijk meer dan genoeg. Als u echter van plan bent om zware taken uit te voeren, zoals videobewerking of het spelen van grafisch intensieve games, kan 8 GB RAM tekort schieten. Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een laptop met i5 en 16 GB RAM. Het is altijd beter om wat meer RAM te hebben dan te weinig, omdat dit kan helpen om de prestaties van de laptop te verbeteren.

Is een Intel Core i5 processor goed genoeg voor gaming?

Een Intel Core i5 processor is een goede keuze voor gaming, maar het hangt af van de specifieke i5-processor en van de vereisten van de games die u wilt spelen. Sommige i5-processors hebben voldoende kracht om de meeste moderne games op hoge instellingen te spelen, terwijl andere i5-processors mogelijk niet genoeg vermogen hebben om dezelfde resultaten te bereiken.

Kijk dus voordat u een laptop kiest even naar de generatie van de Intel Core i5 processor en ook zijn kloksnelheid. Vaak wordt bij de minimale vereisten van een game deze kloksnelheid aangegeven. Mocht een i5 processor te zwak zijn, is het misschien verstandig om te kiezen voor een laptop met i7 en 8 GB RAM.

De combinatie van een i5 en 8 GB RAM is razendpopulair

Het is niet gek dat de combinatie van een i5 en 8 GB RAM zo populair is. Voor de meeste doeleinden is 8 GB RAM namelijk meer dan genoeg, en voor deze lichte tot middelzware taken is een Intel Core i5 processor ook snel genoeg. De meeste i5 processors hebben meerdere cores waardoor er nog meer berekeningen tegelijkertijd uit kunnen worden gevoerd. Met deze combinatie van specs kunt u onder andere:

  • Basistaken uitvoeren (mailen, documenten bewerken en surfen op internet)
  • Streamen van films of series
  • Spelen van lichte games
  • Gebruik maken van een licht fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop

De Laptops met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM zijn beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder:

  • Blauw
  • Grijs
  • Zilver
  • Zwart

De goedkoopste en gemiddelde prijs van een laptop met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM

Op dit moment worden er 38 Laptops met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM aangeboden met een gemiddelde prijs van €737,5,-. De goedkoopste laptop met Intel Core i5 processor en 8 GB RAM die momenteel te vinden is, is de Medion Akoya E15415 MD62478. Deze is te koop in 1 winkel met een prijs vanaf €349,-. Hij bevat een 15,6 inch display en een snelle Intel Core i5 processor. Met maar liefst 256 GB aan opslagruimte heeft u genoeg ruimte om al uw data te kunnen bewaren.

Laptops vergelijken
Laptops vergelijken