x
Filter
Gekozen filters Alle filters wissen
Prijs
Merken
Aanbevolen voor
Schermgrootte
Werkgeheugen
Opslagruimte
Processor
Batterijduur
Beeldscherpte
Schermreflectie
Gewicht
Helderheid
Touchscreen
Verversingssnelheid
Aantal USB poorten
Beeldkwaliteit webcam
Aansluitingen
Paneeltype
Kleur
Verlicht toetsenbord
Extra opties
Bekijk 42 laptops

Chromebooks

42 Chromebooks
Op zoek naar een nieuwe Chromebook? Chromebooks zijn laptops die draaien op Chrome OS en geschikt zijn voor basistaken, zoals het bewerken van documenten en verzenden van e-mails. Vergelijk op deze pagina Chromebooks in alle formaten van de beste merken zoals HP, Lenovo en ASUS.
filter ChromebooksFilter
Meer Chromebooks

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een Windows laptop?

Chromebooks en Windows laptops zijn beide typen laptops die zijn ontworpen om draagbaar te zijn en een groot aantal toepassingen te kunnen uitvoeren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee soorten apparaten:

 • Besturingssysteem: Chromebooks draaien op Chrome OS, wat is gebaseerd op de Linux-kernel en is ontworpen om voornamelijk met web-based toepassingen te werken. Windows laptops daarentegen draaien op het Windows besturingssysteem dat is ontworpen om een breed scala aan lokale en web-based toepassingen te draaien.
 • Opslag- en rekenkracht: Chromebooks hebben over het algemeen minder opslag- en verwerkingskracht dan Windows laptops, omdat ze zijn ontworpen om te vertrouwen op cloud-based opslag en verwerking. Windows laptops hebben over het algemeen meer lokale opslag- en verwerkingskracht.
 • Prijs: Chromebooks zijn over het algemeen minder duur dan Windows laptops, vooral aan de onderkant van de markt. Er zijn echter ook high-end Chromebooks met 8 GB RAM en low-end Windows laptops die een vergelijkbare prijs hebben.
 • Compatibiliteit: Chromebooks zijn over het algemeen niet compatibel met toepassingen die zijn ontworpen voor het Windows besturingssysteem, en kunnen beperkte compatibiliteit hebben met bepaalde soorten hardware. Windows laptops zijn compatibel met een groter aantal toepassingen en hardware omdat Windows wel third-party software ondersteunt.

Het belangrijkste verschil tussen Chromebooks en Windows laptops is dus het besturingssysteem en de soorten toepassingen die ze kunnen draaien. Chromebooks zijn over het algemeen meer gestroomlijnd en eenvoudiger in gebruik, maar hebben mogelijk niet hetzelfde niveau van compatibiliteit of kracht als een Windows laptop.

Waar kan een Chromebook voor worden gebruikt?

De meeste Chromebooks hebben geen geweldige specs waardoor het draaien van zwaardere software vaak niet mogelijk is. Daarnaast kan er überhaupt geen third-party software op draaien, waardoor het draaien van vele populaire applicaties gelijk afvalt. Hier zijn een aantal use-cases voor de Chromebook:

 • Surfen op het internet
 • E-mails verzenden en ontvangen met web-based e-mail clients zoals Gmail
 • Documenten, spreadsheets en presentaties maken en bewerken met webtoepassingen zoals Google Docs, Sheets en Slides
 • Video's bekijken, naar muziek luisteren en foto's bekijken via het internet
 • Chromebooks zijn populair in onderwijsomgevingen omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn, niet veel kosten, en een breed scala aan leerzame apps en tools beschikbaar hebben

Over het algemeen zijn Chromebooks zeer geschikt voor een breed scala aan taken die kunnen worden uitgevoerd met behulp van een webbrowser en web-based toepassingen. Ze zijn over het algemeen niet geschikt voor het uitvoeren van lokale toepassingen die zijn ontworpen voor de besturingssystemen Windows of Mac.

De Chromebooks zijn beschikbaar in meerdere kleuren, waaronder:

 • Blauw
 • Grijs
 • Zilver
 • Zwart

De goedkoopste en gemiddelde prijs van een Chromebook

Op dit moment worden er 42 Chromebooks aangeboden met een gemiddelde prijs van €436,07,-. De goedkoopste Chromebook die momenteel te vinden is, is de Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH. Deze is te koop in 1 winkel met een prijs vanaf €191,-. Hij bevat een 14 inch display en een snelle MediaTek processor. Met maar liefst 64 GB aan opslagruimte heeft u genoeg ruimte om al uw data te kunnen bewaren.

Laptops vergelijken
Laptops vergelijken