Uw Microsoft Account Herstellen in 9 Stappen

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 04 apr 2023
Door het volgen van onderstaande stappen heeft u uw Microsoft account zo weer terug. Uw Microsoft Account Herstellen in 9 Stappen Hadrian / Shutterstock.com

Dus, u hebt problemen om in uw Microsoft account te komen en wilt uw wachtwoord opnieuw instellen?

Het zal u maar overkomen dat uw Microsoft account is gehackt! Of misschien bent u al een poosje niet meer in uw account geweest en ben u uw wachtwoord vergeten. Er zijn verschillende oorzaken van waarom u het nodig hebt om uw Microsoft account te herstellen. De voornaamste redenen zijn:

  • U bent uw wachtwoord vergeten / kwijtgeraakt
  • Iemand anders is zonder uw toestemming in uw account gekomen, bijvoorbeeld een hacker

Er kan een hoop van afhangen: u kan niet meer bij uw e-mails in Outlook komen, of u kan Office 365 niet meer gebruiken, of ook vervelend.. u kan niet meer in uw computer inloggen! Dat is net alsof u uzelf buiten uw huis gesloten hebt! Alleen heeft Microsoft geen ramen, maar is alles gebarricadeerd…

Na het volgen van de onderstaande stappen kunt u uw Microsoft account herstellen en vervolgens uw wachtwoord opnieuw instellen. We gaan ervan uit dat u daarna uw Microsoft account goed beschermt!

Let op: u kan deze methode alleen toepassen als u ‘twee-staps verificatie’ niet ingeschakeld hebt in uw Microsoft account. Als u het niet zeker weet, dan heeft u het waarschijnlijk niet ingeschakeld.

Stappen om weer toegang te krijgen tot uw Microsoft account

Nadat u succesvol de onderstaande stappen heeft gevolgd, is de kans groot dat Microsoft uw account voor u hersteld.

1. Ga naar het herstelformulier

De allereerste stap is het openen van het formulier dat wordt gebruikt om Microsoft accounts te herstellen. Deze is te vinden op de website van Microsoft zelf: https://account.live.com/acsr.

2. Vul het formulier in

Eerst zal er gevraagd worden om welk Microsoft account het gaat. Vul daar het volledige Microsoft e-mail adres in, vaak eindigend met outlook.com of hotmail.com, of .nl. Uw Skype account naam kan ook worden gebruikt.

Als u in bezit bent van een ander e-mailadres dan het Microsoft e-mailadres, dan dient u die op te geven in het 2e invoerveld. Op dat adres zult u dan de code ontvangen om de herstelprocedure voort te zetten.

account herstelformulier van Microsoft

Dan daaronder vind u de nogal irritante ‘Captcha’. Dat zijn van die kronkelende verdraaide letters die u na moet typen in het veld eronder. Die is daar om automatisering tegen te gaan. Soms zijn die tekens niet goed leesbaar of is Microsoft het er niet mee eens dat u ze goed hebt ingetypt, en dan moet u het opnieuw doen. Kan nogal frustreren, maar blijf het gewoon proberen totdat het goed gaat!

Tip: als u het echt niet kunt lezen, kunt u drukken op ‘Audiobestand’ om de tekst voor te laten lezen door de computer.

3. Vul de code in die u op het e-mailadres hebt ontvangen

Als het goed is, is er een pop-upje gekomen waar u een code in kunt voeren. Die code zou u in de mail ontvangen moeten hebben. Vul die code in dat pop-upje in, en dan komen de volgende stappen van Microsoft accountherstel.

code verzonden

4. Vervolgstappen

Als u geluk hebt, wordt er meteen gevraagd een nieuw wachtwoord op te geven. Dat is de korte route tot herstel van uw account. Dit gebeurt bijv. wanneer Microsoft weet dat het ingevoerde alternatieve e-mailadres van u is, en daaruit concludeert dat u ook echt de eigenaar bent van het oorspronkelijke e-mailadres. Maar als Microsoft niet direct doorheeft dat u de echte eigenaar bent, dan komen er nog een paar stappen bij.

5. Vul alle gegevens in die u zich kunt herinneren

Het kan wel eens voorkomen dat u gegevens gebruikt bij het aanmaken van uw Microsoft account die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Dit kan gebeuren bijv. als u anoniem wilt blijven en niet al uw gegevens aan Microsoft wil geven. Het is dus heel belangrijk dat u goed weet wat u hebt ingevuld bij het aanmaken van het account. De goedkeuring van Microsoft accountherstel hangt hiervan af! Ook uw geheime vraag dient hier correct beantwoord te worden.

voer alle gegevens in voor het herstel van uw account

6. Voer alle oude wachtwoorden in

Als u in het verleden andere wachtwoorden hebt gehad in dit Microsoft account, probeer die zo goed mogelijk te herinneren en vul die ook in. Ook de vervolgvragen dient u zo goed mogelijk in te vullen. Toegang tot uw account staat op het spel! Microsoft gaat namelijk al uw antwoorden vergelijken met de activiteit in het verleden van het account. Eigenlijk best wel eng wat ze allemaal bijhouden!

voer oude wachtwoorden in

7. Achterhaal de meest recente verzonden e-mails

Dit kan een lastige zijn, zeker als het een poos geleden is dat u uw Microsoft account gebruikt hebt. Het is dus belangrijk dat u herinnert of achterhaalt welke personen u het meest recent hebt gemaild. Ook is het belangrijk dat u weet welke onderwerpregels u daarvoor hebt gebruikt. Daar wordt naar gevraagd verderop in het formulier. Dit kan vooral lastig zijn als uw meest recente e-mails reacties op andermans mails zijn, want ‘Re: andermans onderwerp’ is vaak moeilijker te onthouden dan wanneer u zelf het onderwerp bepaald hebt!

8. Vervolg de stappen zoals ze komen

Als u bepaalde vakken hebt aangevinkt, zoals dat u Skype hebt gebruikt, of dat u Microsoft aankopen hebt gedaan, dan komen er nog meer vervolgstappen die gaan vragen hoe u Skype hebt gebruikt, en wat voor aankopen u gedaan hebt. Doorloop deze stappen zo goed mogelijk, want elk beetje extra kloppende informatie die u geeft verhoogt uw kans om toegang tot uw account te herstellen! U zou misschien denken ‘wat moeten ze met al die informatie van mij’, maar ze gaan daarmee hun best doen om te verifiëren dat u de daadwerkelijke eigenaar bent.

9. Wacht geduldig het resultaat af

Microsoft gaat aan de slag met de informatie die u hebt doorgegeven, en zal met een uitslag komen van of u weer toegang gaat krijgen tot het account, of dat u verder zal moeten zoeken naar uw wachtwoord. Wanneer u een positieve uitslag ontvangt op uw alternatieve e-mailadres, dan krijgt u een linkje en kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen, en dan zult u weer volledig toegang tot uw Microsoft account krijgen.

Gelukkig is dit erg gemakkelijk, aangezien het enige wat u hoeft te doen is een nieuw wachtwoord op te geven voor uw Microsoft account. Na het invoeren van dit nieuwe wachtwoord kunt u op de bevestigingsknop klikken om het herstellen van uw Microsoft account te voltooien.

Het wachten op reactie van Microsoft om uw wachtwoord opnieuw in te stellen kan enkele dagen tot wel een week duren. Dus, nu komt het aan op uw geduld...

Conclusie

Zo, dat was toch nog een best gedoe! Maar gelukkig zijn we er doorheen. Het kan spannend zijn als u niet meer veel van uw account-geschiedenis af wist, want misschien raakt u het hele Microsoft account-verleden wel kwijt! Maar als u veel rake dingen hebt weten op te noemen naar Microsoft toe, dan is de kans groot dat u weer toegang gaat krijgen. Vreet uzelf niet op, en wacht geduldig af. Wij hopen in ieder geval dat u weer volledig toegang gaat krijgen tot uw account! Succes!

Tip: als het toch blijkt dat er een hacker in uw Microsoft account was gekomen, zorg er dan voor dat u een goede virusscanner installeert op uw laptop.

Mocht u na het lezen nog steeds problemen hebben met het herstellen van uw Microsoft account, laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en wij komen bij u terug.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.