Koptelefoon of oortjes verbinden met laptop

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 28 jun 2023
Het aansluiten van een koptelefoon of oordopjes kan eenvoudig worden gedaan via Bluetooth. Koptelefoon of oortjes verbinden met laptop

Of u nu wilt genieten van uw favoriete muziek, films wilt kijken of ongestoord wilt werken, het verbinden van uw koptelefoon of oortjes met uw laptop is hiervoor essentieel. In deze handige gids laten we u zien hoe u in een paar eenvoudige stappen uw audioapparaten kunt koppelen aan uw laptop, zodat u kunt genieten van hoogwaardig geluid en een persoonlijke luisterervaring.

Bluetooth koptelefoon of oortjes verbinden met Windows laptop

Het verbinden van een Bluetooth koptelefoon of oortjes met uw Windows laptop is eenvoudig, en kan in enkele simpele stappen worden gedaan.

Stap 1: Ga naar de Bluetooth apparaten in uw instellingen

Open de instellingen door op het tandwieltje te klikken in uw taakbalk, of door de sneltoets Windows-toets + i te gebruiken. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op Bluetooth en apparaten.

navigeer naar bluetooth apparaten

Stap 2: Bluetooth aanzetten

Klik vervolgens of Bluetooth al aan staat via het vinkje rechtsbovenin. Als deze niet aan staat, klikt u hierop om Bluetooth aan te zetten op uw laptop.

bluetooth inschakelen

Stap 3: Apparaat toevoegen

Klik vervolgens op Apparaat toevoegen en selecteer de optie Bluetooth. Houdt het Bluetooth synchronisatie knopje van uw draadloze koptelefoon of oortjes vervolgens ingedrukt. U wacht nu totdat uw laptop uw audioapparaat herkent en deze in het lijstje verschijnt. Klik vervolgens op het gevonden apparaat om hem te koppelen aan uw laptop.

bluetooth koptelefoon toevoegen

Bluetooth koptelefoon of oortjes verbinden met MacBook

Op een MacBook (of iMac / Mac Mini) is het ook eenvoudig om een Bluetooth koptelefoon of oordopjes te koppelen. Dit werkt ongeveer gelijk aan de manier van Windows door onderstaande stappen te volgen:

  1. Ga naar de Systeemvoorkeuren en kies voor Bluetooth.
  2. Zet Bluetooth aan om uw apparaat naar uw audioapparaat te laten zoeken.
  3. Houdt het Bluetooth synchronisatie knopje van uw koptelefoon ingedrukt.
  4. Selecteer uw audio apparaat wanneer deze in het lijstje van gevonden Bluetooth apparaten verschijnt.

Het kan altijd gebeuren dat u uw koptelefoon of oordopjes verbindt, maar het geluid alsnog uit de speakers van uw laptop zelf komt. In de geluidsinstellingen van uw laptop kunt u dan het geselecteerde audioapparaat wisselen van uw speakers naar uw koptelefoon of oordopjes.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.