HDMI kabel aansluiten op een MacBook

Door Remco Bravenboer / Laatste update op 03 jul 2023
Ook als uw MacBook geen HDMI ingang heeft kunt u er alsnog een HDMI kabel op aansluiten. HDMI kabel aansluiten op een MacBook

Als u een HDMI kabel wilt aansluiten op een MacBook, dan kunt u een aantal problemen ervaren. Sommige MacBooks hebben gewoon een HDMI-poort, maar andere modellen alleen USB-C. Als u een HDMI kabel aan wilt sluiten op een MacBook maar heeft hij alleen een USB-C poort? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Gebruik een kabel converter

kabel converter macbook

Een kabel converter wordt veel gebruikt om een MacBook te kunnen koppelen met een HDMI kabel. Aan de ene kant heeft een kabel converter een USB-C uitgang, en aan de andere kant een HDMI-ingang. U koppelt deze dus aan uw MacBook, en stopt de HDMI kabel er aan de andere kant in om hem zo te verbinden. Het voordeel aan een kabel converter is dat hij klein is, en ook makkelijk te gebruiken is voor onderweg.

Kies voor een Docking Station met veel aansluitingen

docking station macbook

Wilt u naast een HDMI kabel ook andere kabels aansluiten op uw MacBook? Dan kunt u gebruik maken van een Docking Station. Dit werkt hetzelfde als een HDMI adapter, alleen heeft deze nog veel meer poorten ingebouwd. Zo heeft u bijvoorbeeld ook USB-A en meerdere USB-C poorten voor het aansluiten van meer randapparatuur.

Het nadeel van een Docking Station is dat ze wel redelijk groot zijn ten opzichte van een HDMI-adapter. Dit maakt hem wat lastiger in gebruik als u graag met uw laptop op schoot werkt.

Over de auteur
remco bravenboer - laptoid

Remco Bravenboer is een laptop-expert met jarenlange ervaring. Zelf heeft hij meerdere laptops gehad waarbij de een geoptimaliseerd was voor het spelen van games, en de ander krachtig was om mee te programmeren. Daarnaast heeft hij tijdens zijn ICT-opleiding cursussen gevolgd over hardware, waardoor zijn kennis over laptops enorm is gegroeid. Lees hier meer over hem en Laptoid.